Smart bassengvarmer og Homey

Har gjort et enkelt prosjekt for å kunne styre bassengvarmer basert på strømpriser, temperatur og varmekapasiteten i bassenget.

Trenger følgende:

Få en elektriker til å klippe kabel på bassengvarmeren og påmontere skjøtekontakt og støpsel. Det er viktig at elektriker gjør dette med skikkelige hylser, da det går 3000W gjennom kabelen. Det er heller ikke lov å montere selv.

Sett så smartpluggen mellom støpsel og skjøtekontakt:

La også filterpumpa få en smartplugg, og monter termometeret:

Legg inn termometer og smartplugg for bassengvarmer (satt som «heater») og smartplugg for filterpumpe inn i Homey i en egen sone. Lag så en VThermo som leser termometere og styrer «heaters» i samme sone. For å kunne aggregere energiforbruk og kostnad lages også en Virtual Device med kapabiliteten meassure_power.

Lag flows som slår bassengvarmeren på og bassengvarmeren/filterpumpe av når VThermo aktiveres. Variabelen normal_pumpetid settes til yes/no av andre flows som styrer daglig sirkulasjon i filterpumpa:

Bassengvarmer på
Bassengvarmer av
Filterpumpe av

Benytt så en Power By The Hour på Virtual Devicen som angir forbruket:

Importer så VThermo i Tibber og benytt Tibbers vakre smartstyring for å sørge for billigst mulig oppvarmingskostnad. De dagene bassenget skal brukes øker man ønsket temperatur noe (typ 30 grader) ellers kan den stå litt lavere (typ 25 grader). Nå fungerer nattsenking, dagsenking og feriemodus. I tillegg er Tibbers algoritmer svært gode på å analysere varmekapasitet, så etter et par dager lærer algoritmen seg når bassen må varmes i forhold til prisene, selv om det er mange tusen liter vann som skal varmes opp.

NB! Dette fungerer ikke med Bestway bassengvarmer, da denne har en digital bryter.